Nabízím možnost připojit se ke společné objednávce bio semínek. Všechna semínka mají certifikát bio nebo demeter a jsou od německé firmy Bingenheimer Saatgut AG. A zároveň letos neobyčejně pestrý výběr domácích semínek – díky všem pěstitelkám a pěstitelům z naší republiky! Seznam pro výběr najdete pod článkem.


Vaší objednávku očekávám do úterý 11. ledna na mailu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Poté semínka objednám, s přáteli je rozdělíme a od poloviny února do poloviny března rozešleme. Čím dříve odešlete, tím dříve semínka dostanete - po rozvážení všech semínek kompletujeme semínkové balíčky postupně v pořadí jak došly objednávky. Případné opozdilce uspokojím také, ale pouze semínky, která budou navíc.

Semínka mi můžete zaplatit na účet č. 2800106945/2010 hned, jak vám potvrdím, že jsem vaši objednávku dostala. Prosím nejlépe do konce ledna. Toto je svépomocná přátelská iniciativa, tak neposkytuji žádné účetní doklady.

Pokud chcete mít semínka celeru nebo jiná dříve, napište mi to do mailu a pošlu vám je doporučeným dopisem (tj. za 50 kč) či sobím kurýrem hned koncem ledna. Celer Monarch mohu poslat obratem, mám loňský.

 

Odrůdy s vykřičníkem jsou ty, které mi zbyly z loňska a nyní už chci objednat jinou odrůdu. Čili budou jen „do vyprodání zásob“ a pokud na vás nezbyde, dostanete sousední odrůdu ze seznamu. Pokud chcete jen a pouze onu odrůdu s vykřičníkem, napište mi to a dostanete ji přednostně.

 

Pokud stojíte o nějakou odrůdu, která není v seznamu, ráda přiobjednám malé balení speciálně pro vás. Ceny viz na německém webu (je také v angličtině).

Kdo máte chuť se přidat k rozdělování semínek, je to skvělá příležitost zakusit pospolitou atmosféru, jaká bývala při draní peří. Semínka budeme balit v okolí Kaplice, Českých Budějovic, Strakonic a v Husinci. Ale ozvěte se i ze vzdálenějších koutů Čech i Moravy, ráda se vydám na okružní cestu za poznáním nových tváří :-)

 

Martina Filipová

 

 

PS: K volnému šíření přikládám brožurku o neobyčejných keřích. Je z dílny spolku ZAzemí, kterému se podařil průkopnický kousek v Českém ráji – vykoupil malou část tamějších komerčních sadů, které přetváří ke komunitnímu pěstování ovoce, zeleniny i květin – a pohnul tak s léta neměnným obrazem rozsáhlých sadů opečovávaných značně devastujícím chemickým způsobem. Přeji naději a odhodlání měnit i to, co vypadá nezměnitelně :-)

 

Attachments:
Download this file (neobyčejné_keře_ZAzemí.pdf)neobyčejné_keře_ZAzemí.pdf[ ]Martina Filipová807 kB
Download this file (seminka-2022-jmeno.ods)seminka-2022-jmeno.ods[ ]Martina Filipová48 kB
Download this file (seminka-2022-jmeno.xls)seminka-2022-jmeno.xls[ ]Martina Filipová96 kB

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.