Vážení přátelé,
když se na začátku roku 2012 zakládal v rámci nové skupiny Buď soběstačný LETSystém, inspirovaly nás texty o alternativní ekonomice. Ty se shodovaly v tom, že současný ekonomický systém není udržitelný a že dříve či později přijde jeho konec a přechod do nové éry. A že je potřeba mít v záloze něco, co bude na starém systému nezávisle fungovat, doplňovat ho a bude schopné ho případně nahradit. I proto jsme začali budovat síť lidí ochotných sdílet svoje služby, výrobky a zkušenosti. Ať už avizovaný kolaps přijde nebo ne, buďme připraveni. To, pro co jsme naší skupinu budovali, je tady.



V blízké budoucnosti se může stát, že nejen kvůli ekonomické krizi náš výměnný obchod a snaha být soběstačnější přestane být nástavbovou hrou a stane se naším důležitým zdrojem obživy a nezbytným životním stylem. Nenechme se paralyzovat současným stavem věcí. I když se nemůžeme hromadně scházet, můžeme dělat to hlavní: sdílet služby, výrobky, zkušenosti. Zkrátka si pomáhat.

_______________________________________

 
Nedávno jsme účastníkům LETSystému položili otázku "K čemu slouží BuďSob konkrétně Vám, proč se ho účastníte?" Ze 17 odpovědí, které jsme dostali vyplývá, že:
Ať už jsou zajímaví, příjemní, parta, inspirativní, osobní, soběstační, společenští, nebo všechno dohromady, jsou bezkonkurenčně hlavní motivací pro účast v Buďsobu "lidi".
Dále dominují slova "výměna" a "inspirace".
Často zaznívá "soběstačnost", ale v porovnání s výše zmíněnými tématy je poněkud na druhé koleji.
Zbytek odpovědí je dost těžké hromadně vyhodnotit ale máme tu pár námětů na zamyšlení a vyplnění prázdných míst.

Tento web využívá pro svoji funkci cookies. Dalším používáním webu s jejich využitím souhlasíte. Další informace a pravidla jsou uvedeny zde. Informace o ochraně osobních údajů jsou uvedeny zde.

Provozovatel systému ani redakce nenese žádnou zodpovědnost za články, obsah článků, komentářů ke článkům a diskuse ve Fóru, které vyjadřují názory autorů a nemusí se vždy shodovat s názorem redakce či provozovatele.
Odpovědnost za obsah příspěvků nesou vždy jejich autoři.